Οικονομία

Κατά 10.3% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο 2024

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Ιανουαρίου 2024 αυξήθηκε κατά 10,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2023, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2023 με το 2022.

Αύξηση παρουσίασε και ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Ιανουαρίου 2024 κατά 3,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023.

Ο δείκτης του κλάδου παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, κατά τον Ιανουάριο 2024 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2023.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατέγραψε ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Ιανουαρίου 2024 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιανουαρίου 2023, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

To άρθρο Κατά 10.3% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button